Esthetisch, Functioneel en Technisch

Studio Lanen heeft als doel om de klant prettiger te laten wonen, in een praktischere omgeving te laten werken en het gevoel van thuiskomen te creëren bij elk individu die de desbetreffende ruimte binnenkomt. Een beetje warmer, leefbaarder en mooier maken, dat is waar Studio Lanen het voor doet. Studio Lanen komt bij je binnen, en vertrekt pas wanneer het verlangen naar verandering van de klant is getransformeerd in iets wat voelt als compleet, als een huis staat en kwalitatief future-proof is.

Juultje van Lanen is inmiddels 10 jaar werkzaam in het vak en heeft ervaring opgebouwd door ontwerpen te ontwikkelen voor particuliere opdrachtgevers, tot aan kantoren van een grote Nederlandse bank. Door de jaren heen heeft zij affiniteit ontwikkeld voor de zorgsector, en met name kwetsbare ouderen.

In 2017 heeft zij Studio Lanen opgericht om zich volledig in te zetten in o.a. de zorgsector. Hierbij levert ze een uitgedacht ontwerp op maat, voor een steeds groter wordende vraag van het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Zij gelooft dat je met de juiste samenwerkingen tot het mooiste resultaat kan komen, en streeft ernaar om voor iedere eindgebruiker een passende omgeving te maken.

Werkwijze

Studio Lanen

Leefomgeving

Ze zijn verstopt in ieder moment van de dag en ontstaan in iedere omgeving; kleine dagelijkse routines om jouw omgeving jouw leefruimte te maken. Bij het thuiskomen, het eerste kopje koffie met collega’s, het boekje lezen in de middagzon, het verlaten van je werkplek, het begroeten van medebewoners. Het zijn deze kleine momenten die vaak over het hoofd worden gezien. Deze momenten creëren een gevoel van welkom, comfortabel voelen, ontmoetingen worden verzacht of bewust actief gecreëerd, prikkelrijk of juist prikkelarm.

In kaart brengen

Voor ieder project gaan wij op zoek naar de juiste leefomgeving. Dit begint met een tafel gesprek en goede koffie waarin we alle wensen bespreken, samen met u. We ontdekken samen met u uw beweging in de ruimte, waar precies de uitdagingen liggen en wat uw ultieme woon-, leef- of werkomgeving u zou brengen. Dit brengen we in kaart door deze informatie om te zetten in een helder plan van eisen. Hierin omschrijven we het gevoel, de functionele richtlijnen en de technische vraagstukken van de opdracht. Samen met u bepalen we welk plan van aanpak het beste bij dit project past.

Uniek karakter

Geïnspireerd door uw vraagstuk stellen we met uiterste zorg een concept voor u samen. Het combineren van de juiste vormen, tonen en materialen vormen een uniek karakter, passend bij uw identiteit. Dit wordt weergegeven in een duidelijke storyline met persoonlijk moodboard.

Ruimtelijk ontwerp

Het unieke concept is de basis voor de ontwerpfase welke onder te verdelen zijn in de volgende fase: schets, voorlopig, definitief en de uitvoeringsfase. Per fase bespreken we met u de voortgang en openstaande punten. Wij werken voor u een heldere plattegrond met passende indeling uit, waarna we een geschikt lichtplan opzetten en meedenken met het installatieplan. Een gedetailleerde afwerkstaat wordt opgezet, akoestische uitdagingen worden gemeten en uitgewerkt, maatwerk meubilair wordt speciaal ontworpen, en het meubilair, de stoffen en decoratie worden met zorg samengesteld. Voor u visualiseren we op aanvraag uw ruimtes op schets- of foto realistisch niveau.

Realiseren

Studio Lanen gelooft in samenwerkingen met korte lijntjes, heldere communicatie en transparantie. Wij werken samen met architecten, projectmanagers, aannemers, installateurs, specialisten op ieder vakgebied, denkers en doeners. Wij nemen deel in een bouwteam om uw concept te bewaken en de details in stand te houden. Op de werkvloer zijn wij er om voor u de juiste creatieve keuzes voor te kunnen leggen, en te helpen bij het kiezen hiervan. Het team van Studio Lanen zal het project en de planning hiervan tot het einde begeleiden.

Nazorg

Bij het overdragen van het gerealiseerde gesprek vinden wij het van belang dat u geniet van uw nieuwe leefomgeving. Graag sluiten wij het project samen met u af met een laatste check-up afspraak. We beleven samen de ruimte en hebben een laatste check-up waarin we het plan van eisen en het concept nogmaals doornemen samen.